Concoursen

Het Prinses Christina Concours organiseert concoursen voor alle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek, compositie of jazz. Met onze concoursen willen wij jongeren aanmoedigen om door te gaan met muziek te maken. Iedereen mag meedoen!

Het is heel leerzaam om mee te doen aan een concours, want wat betekent het nou om op een podium te staan en voor publiek een zelfgekozen stuk uit te voeren? En hoe is het om voor een professionele jury te spelen? Hoe ga je om met eventuele zenuwen en speel je om te winnen of vind je het gewoon leuk om een keertje mee te doen?

Lang niet iedereen komt in de finale. Wel krijgt iedere deelnemer na afloop in een jurygesprek tips en adviezen om weer verder te gaan. Deelnemers ontvangen bovendien een certificaat van deelname.

Komen luisteren naar de concoursen is een bijzondere belevenis. Tussen januari en april 2019 ontvingen we ruim 400 jonge musici uit het hele land op onze concoursen.
Klik hier voor een overzicht van de data en locaties van de concoursen 2020.

Prinses Christina Concours (klassiek)
Ieder jaar van januari t/m april, inschrijven kan van 1 oktober tot 1 december
In Veghel, Zaandam/Haarlem, Groningen, Enschede, Maastricht en Rotterdam (Nationale Halve Finale en Nationale Finale in Den Haag)
Voor jongeren van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) die een muziekinstrument bespelen of kunnen zingen en ver genoeg genoeg zijn om een klassiek stuk te kunnen uitvoeren
Lees meer

Prinses Christina Jazz Concours
Elke twee jaar; het eerstvolgende jazzconcours vindt plaats op 30 november en 1 december 2019, inschrijven kan van 1 t/m 30 september 2019
In Amsterdam
Voor jongeren van 12 t/m 21 jaar die jazz spelen of zingen
Ook bigbands zijn van harte welkom
Lees meer

Prinses Christina Compositie Concours
Elke twee jaar; het eerstvolgende compositieconcours vindt plaats in het najaar van 2020
Jongeren van 12 t/m 21 jaar krijgen de gelegenheid om hun zelfgeschreven compositie te laten horen aan jury en publiek
Lees meer

Onze hoofdbegunstigers:

ARCADIS-logo-220ARCADIS-logo-220logo_fco
logo kpmg meijburg

Klik hier voor een overzicht van alle begunstigers.